Lag ditt eget online-magasin med Scoop.it

Orker du flere sosiale medier nå? Åkei, her er et du absolutt bør kikke på: Scoop.it. Dette er en flott måte å dele bra ting fra nettet på. Legger du litt innsats i det, kan du lage ditt eget temamagasin. Skal vi lage et sammen, om læring? 

Scoop.it er en relativt ny tjeneste (november 2011), men har allerede over fem mill. brukere. Det er en slags cross-over i skjæringen mellom blogg, wiki, nettavis og prateside. Som ”eier” av en side kan du samle informasjon – egenprodusert og/eller fra andre – og publisere det med et bra visuelt uttrykk. Leserne kan kommentere og diskutere, og du kan slippe til andre som vil legge ut ting de har funnet. Slik kan det være en hel liten redaksjon bak en side.

Det er veldig enkelt å bruke Scoop.it. Du kan f.eks. installere et ”bookmarklet”-verktøy i browseren din som gjør at du kan sette opp en ny post på 1-2-3. Ut fra profilen du har satt opp kan du også bruke Scoop.it’s ”forslagsmotor” til å finne innhold som kan være interessant og som du vil dele.

Pris: I utgangspunktet gratis, men vil du ha de mer raffinerte verktøyene for å samle og publisere innhold, koster det fra 13 dollar i måneden og oppover.

scoopit2

Interessante sider

Noen bruker Scoop.it til å publisere/republisere alt mulig mellom himmel og jord som de måtte finne spennende. Jeg synes imidlertid de mest interessante sidene er de som er dedikert til bestemte temaer. Jeg har funnet flere slike sider innenfor mitt arbeidsfelt. Her er noen tips:

Learning Technology

21st Century Learning and Teaching

Interactive Teaching and Learning

Connected Learning

E-læring

IKT i læring

Apps til læring

scoopit3

Skal vi lage et magasin?

Jeg har veldig lyst til å lage et magasin rettet mot et eller flere av disse temaene:

  • Læring i arbeidslivet
  • Teknologistøttet læring
  • Pedagogiske metoder
  • Arbeidsplassen som læringsarena
  • Læringsarkitektur

Er det noen som er interessert i å være med i en liten og effektiv redaksjon?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *